IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Norveç Keki Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Şubat 2012 10:48
Liaaa
Norveç Keki

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı tereyağı
6 yumurta
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
150 gr (1/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un
Harcı:
500 gr (2 su bardağı) krema
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
500 gr ağaççileği reçeli

Tarifi:

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm'lik altı çıkan bir kek kabını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile hafifçe yağlayıp, kabın dibine yağlı kağıt döşeyiniz. Büyük bir kaseye 4 yumurta kırınız. Kalan iki yumurtanın sarısını ve akını ayırıp sarıları kasedeki yumurtalara ekleyiniz, aklarını ise orta boy bir başka kaseye koyunuz. 1 su bardağı şeker ve vanilya esansını büyük kasedeki yumurtalara katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla renkleri açık sarı olana kadar çırpınız. Unu serpip, madeni bir kaşıkla karışıma yediriniz. Orta boy kasedeki yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip, yavaşça büyük kasedeki un-yumurta karışımına katınız. Karışımı kek kabına döküp, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltarak keki 50 dakika daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz. Kalıbı fırından çıkarıp, 5 dakika beklettikten sonra, keki bir tel ızgaraya çıkartarak tamamen soğutunuz.
Harcı yapmak için kremayı ve 1/4 su bardağı şekeri orta boy bir kaseye boşaltıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız.
Kek tamamen soğuyunca, keskin ve uzun bir bıçakla keki enlemesine üç eşit kata kesiniz.
Kek katlarından birini, süslü bir servis tabağına koyup, üstüne 1 cm kalınlığında krema döşeyiniz. İkinci keki üstüne kapatıp, 1 cm kalınlığında bir kat krema daha döşeyiniz. Üçüncü keki en üste koyup sade olarak bırakınız.
Kalan kremayla kekin yanlarını sıvayıp üst ve alt kenarlarını kremayla süsleyiniz. Kekin üstünü ağaççileği reçeliyle kaplayıp servis ediniz.



alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı