19 Şubat 2012 23:48 | |
N999 | Rumeli Kavurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 adet yeşil çarliston biber 1 adet kırmızı çarliston biber ½ soğan 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 200 gr. Kuzu kuşbaşı 1 tutam karabiber 1 tutam tuz 1 tutam kekik 5 – 6 adet çeri domates 1 su bardağı domates suyu Hazırlanışı: Biberleri ve soğanları iri doğrayın. Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın. Etleri tavaya atın ve kavurun. Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin. İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın. 5 – 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun... |