IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hıyar Turşusu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Şubat 2012 10:38
Ein
Cevap: Hıyar Turşusu

Benim aklıma kimse gelmedi!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
21 Şubat 2012 00:59
Neo
Cevap: Hıyar Turşusu

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen once davransaydin yazsaydin konuya banane
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
20 Şubat 2012 23:50
System
Cevap: Hıyar Turşusu

Yahu ben haber verdim zaten konuyu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] log attırma bana jkskjasjkfjksahjfk
20 Şubat 2012 23:36
Alper
Cevap: Hıyar Turşusu

Benimde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi bu bir tesadüf olabilir.
20 Şubat 2012 23:30
Zen
Cevap: Hıyar Turşusu

Tesadüfe bakın, benimde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi nedense.
20 Şubat 2012 23:23
Neo
Cevap: Hıyar Turşusu

Bu tarifi okuyunca bir anda aklima @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi nedense?
20 Şubat 2012 23:20
Liaaa
Hıyar Turşusu

Hıyar Turşusu
Malzemeler:

kornişon turşu
defne yaprağı
dereotu
limon dilimlenmiş
maydanoz
sarımsak
sivri biber

Hazırlanışı:

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz. Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin. Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v.b. bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın.

Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.

Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı