IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Limon Soslu Parfe Tarifi Resimli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Mart 2012 23:22
AnqeL
Limon Soslu Parfe Tarifi Resimli

Limon Soslu Parfe Tarifi
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi

Limon Soslu Parfe

Malzemeler

*5 büyük yumurtanın sarısı
*1/2 bardak şeker
*1/2 bardak taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*1/4 bardak 2 2/3 bardak soğuk, ağır krema
*100g beyaz çikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş çilek
*bir tutam tuz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta çırpın. Kabı benmari usulü ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar çırpmaya devam edin ve çok koyu bir kıvam almasını sağlayın. Suyun üzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin.

Başka bir orta boy metal kapta 1/4 bardak kremayı beyaz çikolatayla karıştırın. Yine benmari usulü kabı ısıtın ve çikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın. Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tüm çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Bu musu da oda sıcaklığında bekletin.

Kalan 2 2/3 bardak kremayı büyük bir kapta, tepecikler oluşana kadar çırpın. Çırpılmış kremayı muslar arasında -her seferinde 1 bardak- paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk düşecektir.)

1/4 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, üzerine 2 çorba kaşığı çilek yerleştirin. Sonra 1/4 bardak beyaz çikolatalı musu, tabaka olarak çileklerin üzerine sürün. Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun. Üzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın. Kalan çileklerin de üzerlerini örtün ve serin bir yerde saklayın.

Servis yapmadan önce her bir bardağı kalan çilek dilimleriyle süsleyin

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı