IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çikolata Soslu ve Vanilyalı Dondurmalı Profiteroller Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Mart 2012 10:25
N999
Çikolata Soslu ve Vanilyalı Dondurmalı Profiteroller


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 yumurta

Pate a Choux hamuru

250 gr. acı-tatlı çikolata, iyice
parçalanacak

240 gr. süt

3 yemek kaşığı krema

50 gr. pudra şekeri

2 yemek kaşığı tereyağı

Vanilyalı dondurma, ikram için

Serpmek için pudra şekeri

Fırını önceden 190 derecede ısıtın.

Yapılışı

Yumurta karışımı için, yumurtayı 1 yemek kaşığı suyla küçük bir kapta karıştırın.
İki büyük fırın tepsisini parşömen kâğıdıyla kaplayın. Pate a Choux hamurunu 1,5 santimetrelik bir pasta şırıngasına koyun. 2,5 santimetre aralarla 5 santimetrelik toplar çıkarın. Nemli parmaklarınızla kalkan yerleri düzeltin. Tepelerini kabarması için yuvarlayın. Üstlerine yumurta karışımından sürün. Kabarıp rengi koyulaşana kadar, 25 dakika pişirin. Profiteroller hafif ve havalı olmalı.

Çikolata sosunu hazırlayın: çikolatayı ısıya dayanıklı bir kap içinde, erimesi için sıcak su dolu bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırın. Süt, krema ve şekeri bir tencereye koyup sürekli çırparak bir taşımlık kaynatın. Ateşten alın. Çırpmaya devam ederek erimiş çikolatayı dökün, ardından tekrar ateşe koyun. Yine çırparak sosun orta ateşte biraz kaynamasını sağlayın. Ateşi kapatıp her seferinde bir tane ekleyerek tereyağı parçalarıyla çırpın. Sosu huni yardımıyla bir kaba alın, streç filmle kapatıp benmaride sıcak kalmasını sağlayın.

Puf çörekleri fırından alıp tepsileri tamamen soğumaya bırakın. Tırtıklı bir bıçakla her pufun üstteki üçte birini dilimleyip bir kenarda bekletin. Her pufun içine bir kaşık dondurma koyun, üstlerini yeniden kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip sos dökün. Hemen ikram edin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı