IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hıdırellez Yahnisi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Mart 2012 20:48
Burce
Hıdırellez Yahnisi

Malzemeler

• 1 çorba kaşığı margarin

• 2 adef taze soğan

• 500 gr kuşbaşı et

• 2 diş sarımsak

• 10 adet mantar

• 1 çorba kaşığı un

• 3 adet yumurta

• 2 çorba kaşığı su

• 2 adef salatalık turşusu

• karabiber

• kırmızı biber

• tuz

Hıdırellez Yahnisi Tarifi

Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Eti ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin ve kavurun. Dövülmüş sarmısak, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. 4 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı unu ilave edin. 2-3 kere çevirin. Üzerine iki parmak geçecek ; kadar su ilave edin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.

Küçük doğranmış mantar ve tuz ilave edin. 20 dakika kadar daha pişirin.

Bu arada 3 adet yumurta, tuz, 2 çorba kaşığı su, kırmızı biber ve karabiberi çırpın. Tavaya döküp iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız omleti servis tabağına alın.

Pişirdiğiniz eti süzgeçten geçirin omletin üzerine koyun. Üzerine etin suyunu gezdirin. Salatalık turşusu ile servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı