IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Bonfileli Spaghetti Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Mayıs 2012 10:56
mreco
Bonfileli Spaghetti

Sizlere yeni öğrendiğim bir tarifi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu yemekle beraber spaghetti'ye bakış açınız olumlu yönde değişecektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

4 kişi için malzemeler



400gr. De Cecco spaghetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

½ soğan, ince kıyılmış

300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş

10 yaprak fesleğen

½ bağ maydonoz

5 gr. kekik

40 gr. kapari çiçeği

600gr. domates sosu

1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen)

100 gr. permasan ya da grana padano peynir

Tuz, karabiber

600 gr. domates sosu için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan, ince kıyılmış

10 diş sarımsak

1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış

Tuz, karabiber

1 bardak su


Domates sosun hazırlanışı:

1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın.

3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz.


Etli sosun hazırlanışı

1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün.

3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın


Acı biberli zeytinyağı:

Malzemeler:

Arnavut biberi

Zeytinyağı


Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı