IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İstanbul Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2012 22:58
Burce
İstanbul Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı tereyağı
•1,5-2 su bardağı tavuksuyu
• 1 çorba kaşığı badem içi
• 1 çorba kaşığı tuzsuz iç şamfıstığı
• 1 çay bardağı haşlanmış iç bezelye
• 1 tutam tel safran
• tuz, karabiber
• 2-3 tane tavuk ciğeri ve katısı
Yapılışı:
Pirinçleri ılık suda bir süre beklettikten sonra duru suyu çıkana kadar çalkalayıp süzün.Bademleri ve fıstıkları kabuklan kabarana kadar ılık suda bekletip ayıklayın.
Tereyağını pilav tenceresinde eritin, badem ve fıstıkları 2-3 dakika tereyağında çevirin, iyice süzülmüş pirinçleri ilave edip tahta kaşık ile 2-3 dakika daha çevirin. Pirincinizin cinsine göre 1,5-2 bardak sıcak tavuk suyunu, haşlanmış bezelyeyi,ılık suda bekletilmiş bir tutam safranı, küçük küçük kesilmiş tavuk ciğer ve katılarını (isterseniz haşlanıp küçük küçük kesilmiş yarım tavuk göğsünü), yeterli tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın; önce harlı, sonra hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince temiz bir bez ile örterek çok hafif ateşte 15 dakika demlendirin.
Servis yaparken üzerine taze karabiber çekin.
Ve tabii ki bir tutam tarçın…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı