13 Mayıs 2012 23:10 | |
Burce | Batırma Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: . 2 su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet soğan . 2 yemek kaşığı tereyağı • 3 su bardağı et suyu . Tuz Üzeri için • 1 adet soğan 200 gr kavurma • 2 adet domates • 3 adet sivri biber • 10 dal maydanoz . 1 tatlı kaşığı domates salçası Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi Yapılışı: 1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir. 2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır. 3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp 12-15 dakika pişrimeye bırakılır. PİLAVIN ÜZERİNE 1- înce kıyılmış soğan, tereyağında sotelendikten sonra kavurma ilave edilir. 2- İnce doğranmış biberle 2 dakika kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır. 3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır. 4- Ekşi erik istenirse bu karışıma atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir. 5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir. |