IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Batırma Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2012 23:10
Burce
Batırma Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
. 2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
. 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı et suyu
. Tuz
Üzeri için
• 1 adet soğan 200 gr kavurma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 10 dal maydanoz
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi
Yapılışı:
1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp
12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
PİLAVIN ÜZERİNE
1- înce kıyılmış soğan, tereyağında
sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2- İnce doğranmış biberle 2 dakika
kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı