IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Deniz Mahsüllü Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Mayıs 2012 23:54
Burce
Deniz Mahsüllü Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeleri:
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 orta boy soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
• 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
• 1 büyük domates
• tuz, yenibahar, karabiber
• 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
• dereotu
• 40 iç midye
• 400 gram karides
• 500 gram 10 dakika haşlanıp, iri iri parçalanmış mezgit
Yapılışı: Pirinci duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzün, yağdan 1-2 kaşık ayırıp tencerenizde hafif kızdırın, soğanları ve fıstıkları kavurun, pirinci ilave edip 2 dakika daha çevirin.
Rendelediğiniz domatesi, ayıklayıp sıcak suda pişirdiğiniz kuşüzümlerini, tuzu, şekeri, midyeleri ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika harlı ateşte, sonra üstünü bez ile kapatıp hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada ayırdığınız yağı bir tavaya koyarak mezgitleri ve karidesleri

2-3 dakika soteleyin. Ateşten indirdiğiniz pilavı geniş bir kaba çevirin, taze çekilmiş karabiber, yenibahar, karides ve mezgitler ile harmanlayın. Üzerine bol dereotu serpip, oda sıcaklığında servis yapın (arzu ederseniz pişerken suda bekletilmiş bir tutam tel safran ekleyebilirsiniz).

Bu da bir ana yemek olarak düşünülmeli.

Not: Mezgitleri yanmaz tavada yağsız soteleyebilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı