14 Mayıs 2012 17:23 | |
Burce | Kıymalı Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: • 250 gr kıyma • 1 adet çarliston biber • 1 paket (500 gr) arpa şehriye • 3 çorba kaşığı margarin • 5 adet taze soğan • 1 /2 demet dereotu • 2 çorba kaşığı ceviz • tuz • karabiber Kıymalı Beyaz Pilav Tarifi: 1 Bir tencerede kıymayı bir çorba kaşığı yağla kavurun. içine ince kıydığınız biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip harmanlayın, 1-2 dakika pişirin. Taze soğanları da ilave edip karıştırın ve ateşten alın. 2 Şehriyeyi bol suda 15 dakika haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Şehriyelerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu döküp, harmanlayın. 3 Pilavı servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış dereotu ve ceviz serpip, servis yapın. |