IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kelecoş Çorbası Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Haziran 2012 16:09
Violent
Kelecoş Çorbası Tarifi

  • 6 kişilik
  • Pişirme Süresi:0 dk
  • Hazırlama Süresi:0 dk




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kelecoş malzemeleri
  • 1.5 çay bardağı nohut
  • 1.5 çay bardağı şeker fasulye
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1.5 çay bardağı dövme buğday
  • Yarım kg yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı su
üzeri için
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı


Kelecoş: Fasulye, nohut ve mercimeği ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Nohut, fasulye ve buğdayı bir miktar su ile aynı tencereye alıp haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kısık ateşte kavurun. Soğan yumuşayınca kuşbaşı etleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etler pişmeye yakın baklagilleri ekleyip 4-5 dakika orta ateşte pişirin. üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu geniş bir kapta iyice karıştırın. üzerine 1 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırın ve azar azar tencereye ekleyin. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı, ayçiçeği yağı ve kırmızı pul biberi yarım dakika ısıtın. çorbayı servis kaselerine aktarın. üzerine tereyağlı ve biberli sostan gezdirip sıcak servis yapın.
Not: Yemeğin suyunu istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.
Kelecoş artık hazır, afiyet olsun.






Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı