IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İzmir lokması tarifi (Ege) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Haziran 2012 16:22
Violent
İzmir lokması tarifi (Ege)

  • 6 kişilik
  • Pişirme Süresi:0 dk
  • Hazırlama Süresi:0 dk


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İzmir lokması malzemeleri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su
  • Ayçiçeği yağı
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu


İzmir lokması: Derin bir kapta un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve yaş mayayı ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamuru 1 saat kadar mayalandırın. Şerbet için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayçiçeği yağını ısıtın. Elinizi yağladıktan sonra hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortalarına delik açın. Kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın. Bir iki dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
İzmir lokması artık hazır, afiyet olsun.







Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı