IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Erikli Ve Kaymaklı Dondurma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Temmuz 2012 11:38
BuYuCu
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma

Malzemeler

4-6 kişilik

4 su bardağı (500 g) mürdümeriği
4 yemek kaşığı (60 ml) su
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
2/3 su bardağı (150 g) çırpılmış krema
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)
Yarım su bardağı (120 g) kaymak

Süslemek için;
nane yaprakları
Servis için, birkaç tane beze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erikli Ve Kaymaklı Dondurma Tarifi

1-Erikleri, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Kapağını kapatıp, yumuşak bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Mutfak robotunda ya da blender’de çekip püre haline getirin. Sonra bu püreyi süzgece döküp, altına kase koyup süzün. Soğuması için buzdolabına koyun.
3-Soğuyan püreyi, plastik bir kaba koyun. Kremayı, hafifçe yoğunlaşana kadar çırpın; ancak kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Pürenin içine yeşil pasta boyasını (terci-hinize bağlı) koyun. 2 saat buzdolabında bekletin. Çatal ya da blender’la karıştırıp tekrar buzluğa koyun ve 2 saat dondurun.
4-Eğer elinizle yapacaksanız, dondurmayı tekrar ezip kaymağı ilave edin ve 2-3 saat buzlukta donmaya bırakın. Eğer dondurma yapma makinesi kullanacaksanız, soğutulmuş püreyi çırpılmış kremayla karıştırın. Sonra yeşil pasta boyasından birkaç damla damlatın. Katılaşana ve yarı donmuş kıvama gelene kadar makineden geçirin. Kaymağı da ekleyip, kaimlaşana kadar makinede çevirmeye devam edin.
5-Dondurmayı, bir kepçeyle kaselere ya da küçük tabaklara koyup, nane yaprakları ve birkaç adet bezeyle birlikte servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı