IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Vişne Portakal Soslu Krep Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Temmuz 2012 11:42
BuYuCu
Vişne Portakal Soslu Krep

6 kişilik
Hazırlık süresi: 15 dakika + 1 saat dinlendirme suresi
Pişirme suresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: 1

Malzemeler:

150 gr. un bir tutam tuz
4 adet iri yumurta
250 ml. süt
90 gr. tereyağı

Harç:

400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne
250 ml. su
100 gr. toz şeker
60 ml. Grand Marnier (veya portakal likörü)
3 yemek kaşığı pudra şekeri



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vişne – Portakal Soslu Krep Tarifi:

Krep:

• Un ve tuzu orta boy bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları teker teker içine ekleyin ve her bir yumurtayı ekledikten sonra çırpın.
• Azar azar sütü içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Karışımı 1 saat dinlendirin.
• 1. Adım: Bir krep tavasında orta ateşte 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Tavaya 2-3 yemek kaşığı krep hamuru dökün ve ince bir tabaka halinde kaplaması için tavayı elinizle döndürerek yayılmasını sağlayın.
• 2. Adım: Krep altın rengini alana dek yaklaşık 2 dakika pişirin.
• 3. Adım: Metal bir spatula yardımı ile krebi tersyüz edin ve diğer yüzünü de 2 dakika pişirin. Krebi tavadan alıp bir tabağa koyun. Tavaya tekrar bir tatlı kaşığı tereyağı koyun. Krep hamurunun tamamını kullanarak diğer krepleri de aynı şekilde pişirin. Pişmiş krepleri üst üste koyarak önceden biraz ısıttığınız fırında bekletin.

Harç:

• Vişneleri, suyu ve şekeri orta boy bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve sos koyulaşıp şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğuması için bekletin. Likörü içine karıştırın.
• 4. Adım: Krepleri ikiye katlayın ve içine kirazlı harçtan koyun. Tekrar ikiye katlayın. • Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve ılık olarak servis yapın.

Bu temel krep tarifi ile 25 cm, çapında bir tavada 12 adet krep hazırlayabilirsiniz. Servis, kişi başına iki krep olarak hesaplanır

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı