IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Temmuz 2012 11:44
BuYuCu
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi

6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
+ 2-3 saat demlendirme ve soğutma suresi
Pişirme süresi; 30-35 dakika
Zorluk derecesi; 2

Malzemeler

750 mi. süt
1 adet ortadan ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
5 adet ince portakal kabuğu şeridi
200 gr. toz şeker
90 ml. su
60 ml. tekila
4 adet iri yumurta
+ 4 adet iri yumurtanın sarısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Tarifi

• Süt, vanilya çubuğu ve portakal kabuğu şeritlerini orta boy bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Hafif hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın ve lezzetlerin birbirine karışması için 1-2 saat kenarda bekletin (veya gece boyunca buzdolabında bekletin).
• Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 mi. hacimli ısıya dayanıklı tatlı çanağının içini soğuk su ile ıslatın.
• Karameli hazırlamak için 150 gr. toz şekeri, suyu ve 2 yemek kaşığı tekilayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. Şeker eridiğinde ateşi orta hararete getirin ve karışım koyu karamel rengine dönene dek hafif hafif kaynatın. Kalan 2 yemek kaşığı tekilayı da içine ekleyip karıştırdıktan sonra tatlı çanaklarına bölüştürün. • Yumurtaları, Yumurtaların sarısını ve kalan şekeri orta hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılıncaya dek çırpın.
• Vanilya çubuğunu ve portakal kabuklarını sütün içinden alın. Sütü tekrar ateşe oturtup bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
• Kremayı da tatlı çanaklarına bölüştürün.
• Tatlı çanaklarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
• Tepsinin içine çanakların yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
• Tatlıları fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
• Her birini bir tatlı tabağına tersyüz edin ve servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı