03 Temmuz 2012 20:23 | |
BuYuCu | Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Malzemeler 4 kişilik 1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin 3 ince dilim ekmek, kabukları çıkarılmış olarak 2 su bardağı (475 ml) yağsız süt Yarım tatlı kaşığı yenibahar 3 yemek kaşığı (45 g) esmer şeker 2 yumurta, çırpılmış olarak Yarım su bardağı (75 g) kuru üzüm Hindistancevizi rendesi Üzerine serpmek için; Pudra şekeri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi 1-Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Bir kalıbı yağlayın. Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Az yağlı yumuşak margarini üzerlerine sürün. 2-Ekmek parçalarını hazırladığınız kaba birkaç kat halinde dizin. 3-Sütü, esmer şekeri ve yumurtaları geniş bir kaseye koyup çırpın. Ekmeklerin üzerini çırptığınız karışımla kaplayın. Üzümleri de üstüne serpip 30 dakika bekletin. 4-Üzerine biraz hindistancevizi serpin. Üstü kızarana kadar 30-40 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın |