IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ahududulu Sorbe tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Temmuz 2012 15:45
Violent
Ahududulu Sorbe tarifi

Ahududulu Sorbe tarifi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
450 gram taze ya da donmuş ahududu
1 su bardağı portakal suyu

Süsleme için
1 demet nane
Karışık yumuşak meyve (çilek
, yabanmersini, vişne, kiraz gibi)
Tatlının yapılışı
Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup şeker tamamen eriyene kadar sürekli ka­rıştırarak ısıtın. Kaynayınca altını kapatıp so­ğumaya bırakın. Ahududuları portakal su­yuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdekleri ve posaları çıkarın.
Şurubu ahududu püresiyle karıştırıp bir kaba dökün ve buzluğa koyun. Kenarları donana kadar yaklaşık iki saat buzlukta bıra­kın. Sonra çıkarıp mutfak robotunda iyice çırpıp tekrar buzluğa koyup tamamen don­ması için dört saat buzlukta bırakın.
Servisten yaklaşık 30 dakika önce buz­dolabına koyup hafifçe yumuşayana ka­dar bekletin. Büyük bir nane dalını servis ta­bağının kenarına ekleyin.
Nane yapraklarını üzerinde bırakıp çi­lekleri ikiye bölün. Diğer meyvelerle birlikte nane yapraklarının üzerine koyun. Ahududu saikımlarıyla süsleyip diğer mey­veleri de üzerine koyun. Tabağın ortasına da sorbeden döküp servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı