05 Temmuz 2012 19:53 | |
Ezgi | Yoğurtlu Kabak Sarması Yoğurtlu Kabak Sarması Tarifi, Yoğurtlu Kabak Sarması Nasıl yapılır, Yoğurtlu Kabak Sarması hazırlanışı, Yoğurtlu Kabak Sarması malzemeleri, Yoğurtlu Kabak Sarması yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 3 adet kabak 1 kâse yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun. Kalın şeritler halinde dilimleyin. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Kabakları önlü arkalı kızartın. Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın. Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın. Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün. Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin. Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. |