20 Temmuz 2012 16:19 | |
Liaaa | Atsiye Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: ½ kg kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı atsiye (ham mercimek) ½ su bardağı dövme aşurelik buğday 100 gr tereyağı ¼ çay bardağı sıvıyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı reyhan 1 yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pul biber Yapılışı: 1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir. 1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır. |