IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Atsiye Çorbası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Temmuz 2012 16:19
Liaaa
Atsiye Çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler:

½ kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı atsiye (ham mercimek)
½ su bardağı dövme aşurelik buğday
100 gr tereyağı
¼ çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı:


1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı aşurelik buğday, akşamdan ıslatılır (veya düdüklü tencerede 10-15 dakika pişirilir). Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca çeyrek çay bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir.

1 soğan ince kıyılır, 100 gram tereyağında kavrulur, üzerine 1 yemek kaşığı reyhan ufalanır, 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Tüm malzemeler karıştırılıp birkaç taşım kaynatılır.





Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı