IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kadayif dolmasi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Temmuz 2012 19:09
Liaaa
Cevap: Kadayif dolmasi

Enfes ve lokma aldıkça damağında uzun süre tadı kalan tatlılardan biri . Çok severim ayrıca . Bunu böyle sarma şeklinde değilde tüm olarak serpip arasına peynir ve ceviz ekliyorlar . Fındık ta konuluyor . Bu sarma şeklinde kadayıf başka bir harika yaa . Şerbeti damlayacak böyle off off .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bunda süt olmadığı için kadayıf'ta şişme meydana gelmez, ama süt ilave edilirse
ertesi gün yenilmesini tavsiye etmiyorum şişiyor çünkü hahaha :p .

Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sizden tatlı tarifleri'nin devamını bekliyorum efendim .
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
23 Temmuz 2012 16:40
Çalıkuşu
Kadayif dolmasi

KADAYIF DOLMASI

Malzemeler:

300 gram tel kadayıf
150 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yapılışı:

1-Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın. Kadayıftan avuç içiniz kadar bir parça alıp açın içine ceviz parçaları koyup sarma sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırına verin. (Yağda kızartmak isterseniz çırpılmış yumurtaya bulayın) kadayıfın altı üstü nar gibi kızarınca fırından alın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbeti dökün. Soğuyunca servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı