26 Temmuz 2012 14:24 | |
Sue | Kayısılı Ştrudel Kayısılı Ştrudel Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 450 gram kayısı 250 gram kaşar loru Yarım su bardağı şekersiz krema 5 çorba kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı vanilya aroması 4 çorba kaşığı galeta unu 4 çorba kaşığı toz badem 5 adet baklava yufkası 75 gram eritilmiş tereyağı Üzerine: Pudraşekeri Yapılışı Lor krema 4 çorba kaşığı tozşeker ve vanilyayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Ayrı bir kapta galeta unu toz badem ve kalan tozşekeri karıştırın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp tereyağı sürün Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Üzerine bademli karışımdan serpin. İkinci yufkayı koyup yağlayın ve bademli karışımdan serpin. Tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lorlu karışımı yufkanın bir ucuna boydan boya koyun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları yerleştirip rulo yapın. Üzerine kalan tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ılıtın ve pudraşekeri serpin. |