27 Temmuz 2012 18:40 | |
Sevda | Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Tatlısını yemekten büyük bir zevk aldığınız bal kabağının şimdi de çorbasını içmeye ne dersiniz. Mis gibi kokusuyla evinizi saracak olan bu tarife masanızda yer açın! Sadece lezzeti değil görüntüsüyle de gönülleri fetheden bu yemek şimdiden afiyet olsun.. 1 kilogram balkabağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı doğranmış zencefil Tuz Kırmızı pul biber 1 litre sıcak su Üzeri için: Krema Frenk soğanı Çorbanın tarifi : Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Balkabağının kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin. Zerdeçal, tuz, zencefil, pul biberi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyip balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı püre haline getirin. Tekrar ocağa alın ve kaynatın. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini krema ve frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın. Kaynak: Alıntılar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |