IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sütlü Nuriye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ağustos 2012 14:51
Sue
Sütlü Nuriye

Sütlü Nuriye


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz


Şerbeti için
5 su bardağı şeker
25 bardak su
15 bardak süt


Açmak için
Nnişasta

İçi için
Dövülmüş fındık
Üstüne
250 gram margarin

Tatlının tarifi
Unu eleyip ortasını açın Unun ortasına yumurtayı kırın Sırasıyla sütü yağı sirkeyi ve tuzu koyup hamur sıvıyı emene kadar yoğurun Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğurulan hamuran üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin Hamuru üçe bölüp her parçayı da 14 yumağa ayırın Her 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin Hamurlara elinizle bastırın (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak) 14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın
Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün 2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp dilimleyin En üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı