IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ekmek Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ağustos 2012 18:52
MMT
Cevap: Ekmek Dolması

resimdeki sen misin
03 Ağustos 2012 14:13
Sue
Ekmek Dolması

Ekmek Dolması



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 Gram Kıyma
150 Gram Tereyağı
1 Adet Dolmalık Ekmek
1 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
3 Su Bardağı Etsuyu
1 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı
Bir gün önce alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm çapında yuvarlak bir bölüm kesilerek çıkartılır ve açılan yerden ekmeğin içi iyice boşaltılır. Çıkartılan ekmek içi avuçla ovularak ufalanır. Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek içi katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır.
Hazırlanan iç,oyulmuş ekmeğin içine her tarafını dolduracak biçimde yerleştirilir ve daha önce kesilen kapak yerine yerleştirilir. Ekmekten daha büyük bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır. Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek biçimde nohutları üstüne konur. İçinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepçe dolmanın üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır. Çok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat süreyle pişirilir. Pişirme sırasında ekmek dolmasının üzerine düzenli aralıklarla et suyu gezdirilir. Son kepçedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra dolma düz bir kaba alınıp pasta dilimleri biçiminde kesilerek ılık servis yapılır. Yanında yoğurt ya da ayran önerilir.

Afiyet Olsun Herkese yarasın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı