12 Ağustos 2012 20:56 | |
Sevda | Kağıtta Somon Balığı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kağıtta Somon Balığı Tarifi Malzemeler: - 1 Adet Havuç - 1 Tutam Maydanoz - 1 Adet Somon - 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı: Fırını 220°C\'de ısıtalım. Balığı 4 eşit parçaya bölelim. Fırın kâğıdına, yarısına bir parça balık filetosu sığacak büyüklükte 4 adet kalp şekli çizip keselim. Balık filetolarını bir kâseye koyup tuz, karabiber, zeytinyağını ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız kâğıttan kalplerin sağ yarısına balıkları yerleştirelim. Üzerine havuç rendesini serpiştirip kâğıttan kalbin sol yarısını balığın üzerine katlayalım. Kenarlarını, dışarıya sıvı sızmayacak şekilde bükerek kapatalım. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz balıklarımızı, fırının ızgara fonksiyonunu çalıştırıp pişirelim. Kâğıtlarını çıkardıktan sonra servis tabağımıza aldığımız balıkların üzerine doğranmış maydanoz serpip servis yapalım. Alıntı |