IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Mühim'mat | Yılmaz Özdil Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Eylül 2012 21:23
glu
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Candostu, öncelikle nick-entry uyuşmazlıgı seziyorum sende hatta böyle bir şey olduguna inanıyorum ama acına veriyorum başın sagolsun, başımız sagolsun. Ne bekliyorsun ? Ne diyeyim ? Yani cıkıp AKP bakanları tarzında bir yorummu yapayım ? İhmal olur kaderde ne varsa cekilir felan mı diyeyim ? Konu belli, ben şehit haberleri üzerine ne yazabilirim ki ? veya bir başkası ? Ben şahsen yazmamak için elimden geleni yapıyorum çünkü yazacaklarım ya da yazmayıp içimde tuttugum düşünceleri ya da düşünceden ziyade küfürleri dışa vırmam neyi değiştirecek ki ? Bu konular hassas konular ve şahsen hassas bir insan değilimdir o yuzden bu tarz konulara cok fazla bulaşmak istemiyorum. İşin, deprem vs konularına girmek istemiyorum ama şöyle bir mantık hatası var yorumunda, ulaşım ve saglıkla alakalı konularda tabiki dogal olarak bahsettigin vergiler kullanılacak cünkü Saglık-Deprem bagıntılı şeyler bunlar veya ulaşım-dogal afet gibi, sinirle yazdıgın bir yorum anlayışla karşılıyorum, kusura bakma benim bi boka yaramayan görüşlerim bunlar ve bi boka yarayıp yaramadıgı sadece ama sadece beni ilgilendirir eger seni ilgilendirseydi mutlaka adını anardım..

Pentagram, abi son kısıma katılıyorum ama TCDD olayından dolayı değil farklı olaylardan dolayı AKP dogrudan Özdil için bir şey yapamaz anca dolaylı yollardan sarsmaya calışabilir başarılı olursa olur ve başarılı oldukları gazetecilerde var -yöntem gözetmeksizin- acıklamayı tekrar okudum - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - bundan başka 2. bir açıklama varmış bu benim kusurum 2. teşekkür edilen yazıyı okumamıştım yeni okudum Teşekkür bir sözünden dolayı edilmiş, verdigim linkte agır bir yalanlama var ve neredeyse yazının her satırı düzeltilmiş. Özdilin 2. yazısınıda şimdi okudum TCDDnin yazısına binaen bir şeyler yazmış ama o da TCDDyi yalanlamış hatta bunu yaparken Vikipedi'den alıntılama yapmış. 2 acıklamaları okumadıgımdan dolayı hatalı taraf benim ancak ortada yine bir saçma durum var İki tarafın yazdıgı birbirini alt etmeye calıştıgı bilgilerin kaynakları yok aratmaya calıştıgında bir sonuca varamıyorsun, Misal Özdil'in başbakanın söyledigini iddia ettigi cümleye bakıyorsun veya ilgili konuyla alakalı haber araması yapıyorsun ulaştıgın sonuc hep Özdilin yazısı oluyor eger böyle bir açıklama veya haber olsaydı muhakkak ulaşılırdı. Ayrıca şunu belirtmek gerek TCDDnin 2. acıklaması tam bir saçmalık ya 1. acıklamanın yeterli oldugunu düşündüler ya da dedigin gibi haksızlıklarını kabul ettiler. Misal İspanyadan Lokomotif acıklamasınında bir kaynagı yok bi bakan röpörtajı var o kadar ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben en başta yüzeysel baktım ama cidden karışık bir durummuş, konuşmadan önce detaylı araştırmak lazımmış bu da benim kusurum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
07 Eylül 2012 20:42
Pentagram
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

bence Özdil'in güya kendisini yalanlayan TCDD'nin açıklamasına binayen kaleme aldığı yazıyı tekrar okumalısın. Verdiği bilgiler yanlış değildir; çünkü yanlış olsaydı zaten Bakan ve TCDD yalanlayacaktı. Maalesef ki kurumun açıklamasını dikkate aldığında Özdil'in ortaya koyduğu çoğu argümanı reddetmemiştir bile. Ve en sonunda da teşekkür edip mevzuyu kapatmıştır. Çünkü kurum yalan yanlış beyan verdiğinin farkındaydı. Acaba milletin gözünde Özdil'in karizmasını çizebilir miyiz diye Bakan ile el ele verdiler ama baltayı sert kakaya çarptılar.
07 Eylül 2012 20:26
CanDostu
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beklenen istanbul depremi olsunda göreyim bakalım senin şu ulaşım ve sağlık politikalarını. O kaynaklar nerden geliyor biliyor musun da boş boş atıp tutuyorsun? Herkesin yıllarca ödediği deprem vergisi ile ulaşım ve sağlık politikaları gerçekleştirildi. Akpden öncekiler yapamaz mıydı bu politikaları?

Beklenen istanbul depremi her geçen gün yaklaşıyor. Jeolog birisi olarak, öngörüm; bulunan gizli faydan sonra şiddet ve yıkım daha çok arttığı gibi gerçekleşme zamanınıda daralmıştır. Fonları ulaşım ve sağlığa harcadıktan sonra desteği nerden bekleyeceksiniz bakalım, hep beraber göreceğiz.

Mühimmat patlamasında ölen şehitlerin bir tanesi benim sınıf arkadaşımdı. Bilgisayar öğretmeniydi ve üç ay sonra çocuğu olacaktı.

Benim arkadaşım ve 24 genç fidan sebebi belli olmayan bir ihmal sonucu şehit olacak. Bunu araştırılması gerekirken, sorumlular gerekli yaptırıma uğraması gerekirken, gerizekalı bakanlardan biri salak salak konuşacak ve kimse bu adamları eleştirmeyek.

Yazdıklarına baktımda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Yılmaz Özdil'in bu yazısı hakkında tek bir yorumun yok. Konuyu kirletmekten başka bir b.ka yaramıyor bu konudaki düşüncelerin!!

Az insan olunda bir kez olsun doğruyu söyleyen insanların yanında olun!
07 Eylül 2012 19:15
glu
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Y.Özdili ara ara okurum okudugum cogu yazısı insanları gaza getirmeye yönelik ve insanlara hedef göstermeye yönelik. Tepeden aşşagı dogru inersek ;

Ergenekon konusunda ben hala adil yargılama süreci olmadıgını düşünüyorum, her şey Başbakanın agzından cıkan laflara göre şekilleniyor -beraat,tutuklanma,tutuksuzluk- Ben ergenekon gibi bir örgütün varlıgını inkar etmem sadece bu dava ile alakalı olarak değil bu oluşum ismi her ne ise taa Osmanlının son döneminden günümüzü kapsayan bir oluşum, şu an içeride olan insanlar belkide halkanın son zinciriydi bilinmez. Silsileyi iyi takip etmek gerek, ortaya cıkan raporlar -askeri-, ses kayıtları, ıslak imzalı dosyalar ve şu an içeride bulunan bir çok kişinin itirafları, ha işin şu boyutu var içerideki insanların hepsi suçlu değil ama farkında olmadan suça ortak olmuş bir çok insan var. TSKnın o durumda dahi AKPye karşı gelecek gücte oldugunu sanmıyorum AKP hem Cemaat hem de dış gücler sayesinde şuan ve gecmişte TSK'yı alt edebilir/edebilirdi bu bambaşka bir mevzu. Ayrıca içeride olan hemen her generalin yetiştirilmiş insanlar oldugunu unutmamak gerek bence o kişileri iyi tanımak lazım, normal harp okulundan cıkıp generallige kadar yükselmiş insanlar değil. Şöyle ufaktan toparlamak gerekirse bu oluşumun adı herneolursa olsun zart-zurt-pat felan filan adı önemli değil önemli olan varlıktır ve bu tarz bir oluşumun varlıgı inkar edilemez ciddi manada edilemez, bunu anlamak cok zor değil, askeriyeden yoktan yere ihraç edilen insanların dediklerini, emekli olmuş insanların anılarını okumak gerek süreç 2007-2012 arası bir süreç değil..

Yine Yılmaz Özdil köşesinde gördügüm kadarıyla eleştirdigi gazeteler bütünüyle islamcı kesim -Zaman, Akit, Y.Şafak,Bugun- eleştirilme nedenleri AKP yandaşlıgı evet eleştirilebilir bir konu hak veriyorum ama daha eleştirilebilir konular var misal duyarlılık ben ciddi manada görmedim bu şahsın duyarlılık konusunda birilerini eleştirdigini sadece ama sadece gazı verir o kadar. Sanıyorum duyarlı oldugu tek konu da İzmirdir. Y.Özdil susmaz ve susturulmaz bu basit bir mantık, sevilen biri populer bir insan AKP onu susturmaya kalksa arı kovanına comak sokmuş gibi olacak o yuzden onun bık bık konuşmasına tek tük müdehale ediyor.

TCDD konusunda tartışmam, TCDDnin verdigi cevaptan ziyade şahsın yazdıgı yazı tartışmaya gerek olmadıgını gösteriyor. Bence bütünüyle yalan ve yanlışla dolu bir yazıydı cevap genel anlamda tatmin ediciydi. Başbakanın 1950'yi baz alması mantıksız değil aksine mantıklı olandır cünkü o zamandan gunumuze neredeyse gelen iktidarların hepsinde AKP görüşüne yakın partiler vardı hepsini tek catı altında toplayıp bır taraf diger tarfatanda CHP'yi bir taraf olarak görmüştür, kaldı ki Atatürk zamanından kalan projelerin bir cogu 1950 yılından sonra gerçekleşmiştir -TCDD anlamında- 38-50 arası dönem Türkiye için utanc yıllarıdır ve neredeyse silinmesi gereken yıllardır, Atatürk dahi nasibini almıştır o utanc yıllarından. Ayrıca 2002-2004 arası TCDD anlamında hatta 2002-2008 arası Demiryolu anlamında pek parlak yıllar değildi evet yapılan bir sürü icraat vardı ama yapılması gereken şey daha 2011 yılında -hızlı tren- yapılmaya başlandı..

Genel olarak şunu diyeyim ne Özdil ne de AKP tarafındayım her ikisinide sevmem ama dogrularıda görmek gerek ben Özdili aşırı sık okumadıgımdan dogrusunu-yanlışını söylemem yanlış olur ama AKP genel anlamda itici ve bence başarısız bir hükümet olmasına ragmen Saglık ve Ulaşım anlamında yaptıgı cok dogru işler var ancak Özdil gibi şahıslar hiç bir dönem bu iyilikleri görmemiştir. Özdilin olması gerek tek düşünce tarzı ile hiç bir zaman refaha ulaşılmaz ama olacaksada belli ölcütlerde olması gerek olaya bakış acısını katarken bir tutamda objektiflik katmalı bence. Popüler bir insan ve Facebook- Twitterdan cok ekmek yedi hatta uzun bir süre sadece bu 2 organ onu ilerletti ayakta tuttu. Bence bir hususa daha dikkat etmeli istihbarat yönü cok cok zayıf yazdıgı her yazıda birileri bir hata buluyor ben bile okudugum 3-4 yazısında hata buldum, bilgi konusunda yanlışı cok yorumuna bir şey diyemem. Kimsenin neresini yaladıgınıda bilmiyorum ama elbet oda birilerinin bi tarafını yalıyordur basında bu vardır..
07 Eylül 2012 18:41
Pentagram
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

glu'cum severim sayarım yorumlarını; ama her gün Yılmaz Özdil'in yazılarını okuyan birisi olarak sanırım bu sefer az çuvallamış gördüm seni.

1. Ergenekon ve Balyoz davalarının güya delilleri çürütüldü. TÜBİTAK raporları savcılığa gönderdi. Zaten artık cümle alem duydu bu bir operasyondu ve AKP'ye karşı duracak tek kurumda TSK'idi ve bu engeli ABD sayesinde -ki zaten ABD koltuğa oturtmuştur AKP'yi- ortadan kaldırdı. Sence de komik değil mi TSK'da ne kadar üst düzey rütbeli general varsa alayı Silivri'de. Bence çok garip geliyor.

2. Direk isim vermese de ülke gündemini meşgul eden olaylarla alakalı bir durumda Yılmaz Özdil gerekirse gazete adı verip eleştirir. Kendi çalıştığı gazete nihayetinde özel. Ki Aydın Doğan'a da iktidar yüklüce bir vergi geçirdikten sonra yine de Yılmaz Özdil hedef haline getirilse de bazı bakanlar tarafından susmadı.

3. TCDD olayında ise galip taraf Yılmaz Özdil olmuştur. Çünkü en son Yılmaz Özdil'in yazısı üzerine -Binali Yıldırım'ın açıklaması üzerine kalema aldığı- TCDD bir nevi Yılmaz Özdil'den özür dilemiştir. Çünkü TCDD, hem bakanı hemde başbakanı doğrulamak için saçmasapan bir istatistik yayınlamıştır. Örneğin yapılan hatları 2004'ten itibaren göstermiştir ki oysa AKP 2002 yılında iktidardı. Ve ayrıca Başbakan da 1950 yılına kadar olan zamanı baz alıp güya Atatürk'e laf sokmaya çalışmıştır ki Atatürk 1938 yılında vefat etmiştir. O yüzden bu durumda da Yılmaz Özdil haklı çıkmıştır.

Ama nedense çoğu kişi bu adamı şoven olarak görüyor. Ama en azından iktidarı her icraatında yağlayıp yıkayan. iktidarın totosunu yalayan gastecilerden olmamıştır. Böyle adamlar her devirde vardır. Mutlaka birilerinin arı kovanına çomak sokması lazımdır. Yazdığı çoğu yazı sizlere çok itici gelse de gerçekten mantıklı ve doğru tespitlerdir.
07 Eylül 2012 18:25
glu
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Mehhhh mevzu Y.Özdil ise zerre kadar ciddiye almam,
yazdıgı hiç bir şeye inanmam,
samimi görmem.
Bık bık atıp tutmuş yine, yahu adama demezlermi şeker kardeşim,
güzel kardeşim madem yas ilan edilsin diyorsun ama niye sırtını yasladıgın kurumun durumuna bakmıyorsun ?
Madem duyarlısın madem vatanseversin neden kurumunu veya bu konuda duyarsız olan medya organlarını afişe edip onları köşende eleştirmiyorsun ?
Y.Özdilin eleştiri kalemi sadece ama sadece AKP için çalışıyor.
Y.Özdil yine insanların damarlarından giriyor veriyor gazı veriyor gazı sonra kendi kenara tüyüyor,
ben şu ömrü hayatımda bu adamın bu ülke için bir şey yaptıgını görmedim,
duymadım,
sırf popüler kültürün ürünüdür bu adam,
geçen yazdıgı TCDD yazısından dolayı TCDDnin verdigi cevaptan sonra utanırda bir süre yazmaz demiştim ama nerede o utanc, popüler kültüre köle olmuş bir zaat gelmiş burada İstifa etsinler demiş..
****
Ee madem suçlular yargılansınlar istiyorsun Yılmazcım,
orduyu bu hale sokan insanlar Ergenekon ve Balyoz adlı iki cok cok önemli davada yargılanıyor peki o yargılamalara neden destek cıkmıyorsun ?
Hadi destegi gec bir de üstüne karalama kampanyası başlatıyorsun ulan göz görüyor kulak duyuyor adamlar TSKnın -hafif tabirle- içine ettiler içine
, Harp okullarında dinsizligi aşıladılar,
Atatürkü tanrısallaştırdılar,
ahlagı umursamazca silip aldılar
ve milletin vatan sever evlatlarını halden hale soktular,
bunları görmeyipte Kıbrısın Rumlarının yaptıgı yargılamayı takip eediyor ve onları tebrik ediyorsun.
Bu yuzden bu iki yüzlü şarlatanı sevmiyorum,
popüler kültürün uşagı,
facebook ve twitter milliyetçileri/liboşlarının sevgilisi Y.Özdil...
07 Eylül 2012 14:30
Nadas
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Kimse istifa etmez zaten istifa etseler bile ne değişecek!.İsimler değişir o kadar.
25 şehidimiz, önceki ölümler ve olaylar gibi unutulup gidecek.Unutturulmaya çalışacaklar.Suni gündemlerle izlerini silmek isteyecekler.Yerel seçimlerin erkene alınması,akpnin yeni a takımı,örgütler,çeteler vs.aylar birbirini izleyecek.Yine ölümler göreceğiz,ağlayacağız,isyan edeceğiz.Bizi umutsuzluğa mahkum edenleri Allah ıslah etsin.
07 Eylül 2012 14:05
yoSun
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Yer yerinden oynamıyor anlamadığım hepimiz saf saf bekliyoruz daha çok mu can almaları lazımm yerimizden kalkmak için Allah cezasını versin bunu bizlere yaşatanlara yaşatmaya izin verenlerin..
07 Eylül 2012 14:01
yagmuR
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

unutulmayacak,defalarca okunması gereken bir yazı yazmış yine Yılmaz Özdil.. neden kimse isyan etmiyor? neden bu kadercilik..? bugun yer yerinden oynamalıydı..
07 Eylül 2012 12:34
Noyan
Cevap: Mühim'mat | Yılmaz Özdil

Özal'ın, Erbakan'ın, Türkeş'in, Ecevit'in tırnağı olamazlar. Ne zihniyetleri, ne de kaderleri benzeyebilir. Nedir bu terörden çektiğimiz anlam veremiyorum. Adam akıllı ne bir icraatları, ne bir açıklamaları var. İcraatin yoksa, stratejik bir planın var demektir. Bu planın da adam akıllı açıklamalar yapılmadığından ötürü ülkeye ne kadar yararı var, tartışılır. Senin kabinendeki biri çıkıp "Hindistan’da Pakistan’da olur böyle şeyler" sözüyle adete el emanetiyle gerdeğe giriyorsa, en azından biz gençler tarafından böyle yorumları hak ediyorsun demektir.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı