IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2012 01:15
Shadow
Cevap: Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi

Yok şu kadar su, yok bu kadar tuz... Pizza söyle rahatına bak .)
03 Ekim 2012 23:29
Süslü
Cevap: Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi

Teflon tencere daha basit bir tarif bence sekerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
03 Eylül 2012 14:21
Lady
Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi

Pilav yapmaya başlayanların karşılaştığı iki sorun vardır. Birisi pilavların çok kuru ya da sulu yapma diğeri ise dibini tutturma. Bu iki sorunda aslında acemilerin profesyonelliğe geçisi aşamasında karşılaşmaları gereken problemler. Bu hatalar sonucunda doğru şekilde pilav hazırlamayı öğreneceklerdir. Ancak biz bu aşamayı biraz kısaltmak adına yardımcı olmak istiyoruz. Pilavını dibini tutturmadan, kıvamında hazırlamak istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun.
Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçlerinizi iyi seçmelisiniz. Ufak pirinçler az su çeker ve daha hızlı pişer bu. Yapışma olasılığıda bu yüzden daha fazladır. İri taneli baldo pirinç seçerseniz suyu daha çok çeker ve ayrıca daha uzun sürede pişer. Benim tercihim iri taneli baldo pirinçlerdir. Pirincinizi seçtikten sonra iş suda dinlendirmeye geliyor. Önce pirinçlerinizi bir kaba alıp 3 kez yıkamalısınız. Suyu süzdükten sonra hafif soğuk suda en az 20 dakika bekletin. Suyun içerisine bir tutam şeker atarsanız pirinç içinde ki nişasta daha yüksek oranda suya geçecektir. Bu da kalorisini azaltıcaktır. Pirinçlerinizi 20 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzüp 2 kez daha yıkayın ve pirinçleri bir kenara alın.

Pilav yapacağınız kab geniş olmalıdır ki pilav heryere yayılsın üst üste binmesin. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağı koyun. Ben margarin tercih etmiyorum çünkü çok sağlıklı değil. Tereyağı eridikten sonra pilavlarınızı tencereye boşaltın. Tahta kaşık yardımı ile pilavı tencerenin her yerine yayın. Bir iki dakika üstünü kapatarak yüksek ateşte pirinçleri bekletin. Bu arada tarifimi 2 su bardağı pirinç üzerinden yapılıyor. Ben sürekli olarak 1 e 1,5 oranını kullanıyorum. 2 su bardağı pirince 3 bardak su ilavesi anlamına geliyor. Pirinçlerimiz 2 dakika yağda kavrulduktan sonra üzerine 3 bardak kaynar suyu ilave edebiliriz. Genelde kaynar su kullanılır ama ben tavuk suyu kullanıyorum. Eğer tamamen tavuk suyunun tadı size ağır gelecekse, 1 bardak tavuk suyu 2 bardak normal su kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre bir tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz. Birde pilavlarınızın tane tane ve bembeyaz görünmesini istiyorsanız üzerine birkaç damla limon sıkın ya da üzerine döktüğünüz suyun içine bir tutam şekerle bir kaç damla limonu sıkıp suyu ekleyin. Tüm bu işlemlerden sonra ocağı altını orta dereceye alıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. 4 dakika boyunca ılık ateşte pilavınızı pişirin. Kapağı açtığınızda pilavın üst kısmının nokta nokta delindiğini göreceksiniz. Bir iki dakikada kısık ateşte pişirin. Bu süreden sonra pilavınız suyunu tamamen çekmiş olacaktır. Ocağın altını kapatıp, pilav tenceresinin ağzı kapalı olacak halde 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından pilavınız hazır. Hem bembeyaz hem tane tane görüntüsüyle yemeye hazırdır. Afiyet olsun....

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı