IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Ekim 2012 10:51
Aria
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Canım çekti, anneme yaptırayım bugün :p
05 Ekim 2012 19:34
ufukcingay
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

offf diorum oooooof ooooof
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Mayıs 2012 15:56
Envy
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Aşık olunulası tat! (Tabi has Trabzon tereyağı ve iyi bir peynir ile yapıyorsanız)
Çok severim kuymağı, Rize usulünü.
Yemek için özlemeye gerek yok, ben her an yiyebilirim galiba
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Nisan 2012 10:54
blazeofglory
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Kuymak diye yazılıyor olsa da biz karadenizliler "oğa guymak deruk"
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
son derece basit olup da bu kadar besleyici ,doyurucu ve leziz bir yemek olabilirmi yahu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ay lav yu guymak :P
11 Nisan 2012 10:51
Violent
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Bir karadenizle ağzımın suyu aktı şu anda diyebilirim.
Ekmeğinizi bandırıp yiyeceksiniz kibar yenmez yoksa zevki çıkmaz.
Özelliklede en güzel yeri dibidir ilk defa yiyecek olanlara bilgi : )

Pylş İçin Tşkler.
14 Şubat 2012 08:57
Ein
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Daha pazar sabahı yedim, miss gibii.. Hele o tellisiiii :p
13 Şubat 2012 23:15
Melodram
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Rize usulü güzeldir, en son yazın Artvin'den dönerken yemiştim, birkaç yıl özledikten sonra yemek daha keyifli oluyor.
13 Şubat 2012 23:10
Aria
Cevap: Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Rize usulü harikadır. O peynir erir, tel verir. Ohhh ohhhhhhhh
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Trabzon usulü de yedim, yok yok mıhlama gibi değil.
13 Şubat 2012 23:08
AnqeL
Yöresel Yemekler - Kuymak (Mıhlama)

Trabzon usulü

Mısır unu yağla kavrulmaz. Yağ eritildikten sonra minci peyniri ilave edilir ve peynir hafif eriyince yağ yanmadan su eklenir. Daha sonra mısır unu yavaş yavaş karıştıralarak eklenir. Fokurdamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır ve tereyağının kuymağın üstünde birikmesi beklenir, sıcak servis yapılır.

Rize usulü

Genişçe bir tavada tereyağı eritilip, mısır unuyla hafif kavrulur. Burada kullanılan mısır unu, balıkların kızartılırken bulandıkları mısır unundan daha kalınca öğütülmüş olandır. Ama diğeriyle de yapılabilir. Trabzon tereyağı kendine has reyhasıyla mısır ununu pembeleştirince kaynar su ilave edilir ve iyice karıştırılır. Bir süre sonra yağ kendini göstermeye başlar. Erzurum'a ait telli peynir ilave edilir ve kısa süre hızlıca karıştırılır.



Iğdır usulü

Tavaya yağ konularak eritilir. Eritilen yağa sarıkök ilave edilir. Diğer tarafta bir kap içerisinde hazırlanmış su, un, tuz karışımı erimiş yağın içine yavaş yavaş dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Pişince ateşten alınıp üstüne kepleme dökülür. “kepleme”: Nabat şekeri, tarçın, akkök, muğek ve karabiberden oluşan, İrandan gelen bir karışımdır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı