13 Ekim 2012 15:03 | |
Liaaa | Nohutlu Levrek Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER •2 bardak sebze suyu •1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı •1 bardak soya filizi •Tuz •1 su bardağı konserve nohut •4 parça levrek •1/4 bardak maydanoz yaprağı HAZIRLANIŞI •Bir tencerede sebze suyu ve 2 buçuk bardak suyu karıştırıp kaynatın. Küçük bir tavada orta dereceli ısıda zeytinyağını ısıtın. İçine soya filizlerini atıp, tuz ekleyin. Soya filizleri yumuşayana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Sığ servis kasesine aktarıp, nohutları içine atın. •Buharda pişiricinin tam altına denk gelecek şekilde tencereye su koyun, tuz ile tatlandırdığınız balıkları 3-4 dakika kadar buharda pişirin. •Buharda pişen balıkları çorba kasesinin üzerine yerleştirin. Tencerede kalan sebze suyunu biraz kaynatıp, balıkların üzerine döküp, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin. |