IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kuzu Etli Kelebek Makarna Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Ekim 2012 13:33
Liaaa
Kuzu Etli Kelebek Makarna


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

•800 gram kemikli kuzu eti
•700 gram domates püresi
•700 gram kelebek makarna
•Kuru soğan
•Kereviz
•Havuç
•Mercanköşk
•Sebze suyu
•Sızma zeytinyağı
•Tuz
•Karabiber

HAZIRLANIŞI

•Kemikli kuzu etini temizleyin. Eti kemikten ayırın. Kuşbaşı doğrayıp bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra buzdolabında dinlendirin.
•Tatlandırmak için kuzunun kemiğini 3-4 parçaya kesin ve büyük doğranmış kereviz, havuç, soğan ve zeytinyağıyla tencerede soteleyin. İçine domates püresi, 200 ml sebze suyu, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sosu kısık ateşte 1 saat pişirin. Kemikleri ve kemiklerin bıraktığı et parçalarını sostan alın.
•Ayrı bir tencerede suyu kaynatıp bir tutam tuz ilave edin. Makarnayı kaynayan tuzlu suda al dente pişirin. Süzdükten sonra halen sıcak olan tavadaki sosun içine aktarın.
•Buzdolabında beklettiğiniz kuzu etini zeytinyağı ve mercanköşkle 12 dakika soteleyin. Makarnayı etle servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı