IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Keşkül Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Ekim 2012 05:44
Sevda
Keşkül

Keşkül


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

4 su bardağı süt


Keşkül


1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı hindistan cevizi


1. Sütü tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta teşte şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.

2. Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini bir tutam toz badem veya hindistan ceviz ile süsleyip soğuk servis yapın.


Alıntı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Keşkül

Malzemesi


1 Litre süt,

250 gr. toz şeker,
2 yumurta sarısı,
1 paket vanilya,
50 gr. mısır nişastası,
50 gr. kıyılmış badem veya fındık,

Hazırlanışı


Tüm malzemeleri karıştırılıp orta ateşte karıştırarak pişirin koyulaşınca ateşten indirin. Kaselare doldurup içine attığımız badem ve fındıktan bir miktarını üzerine serpip süsleyiniz. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun.


Alıntı


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı