IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kabak Yağlısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Kasım 2012 19:44
Zen
Kabak Yağlısı tarifi

Malzemeler
2 adet yeşil kabak (veya bir dilim kırmızı tatlı kabağı)

1 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

1 paket tek kullanımlık( instant )kuru hamur mayası

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
  • Kabak ve kuru soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın
  • Rendelediğiniz kabak, soğan ve dereotlarını yoğurma kabına alın üzerine tuz, maya ve aldığı kadar un ilave ederek kabağın kendi suyu ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun.(yoğururken su koymayın, kabağın kendi suyu ile yoğuracaksınız)
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.(hamurun hacmi iki katına çıktığında hamur yeterince mayalanmıştır)
  • Sıvıyağ ile elinizi yağlayıp, hamurdan küçük parçalar kopartın, hamuru elinizle biraz açtırdıktan sonra bol kızgın yağda kızartın
  • Not: kabak yağlısını kış mevsiminde tatlı kabağı ile yapabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı