03 Kasım 2012 19:35 | |
Zen | Meksika Usulü Sütlaç Malzemeler (4 kişilik) Yarım su bardağı (75 g) kuru üzüm Yarım su bardağı (90 g) kırık pirine 2,5 cm’Iik limon kabuğu 1 su bardağı (250 ml) su 2 su bardağı (475 ml) yağsız süt 1 su bardağı (225 g) tozşeker 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 tarçın çubuğu (ya da yarım tatlı kaşığı tarçın) 1 yumurta sarısı, çırpılmış olarak 1 yemek kaşığı (15 g) az yağlı yumuşak margarin 2 yemek kaşığı (10 g) kavrulmuş file badem (süslemek için) Servis için; Portakal dilimleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1- Kuru üzümleri kuçuk bir kaseye kuyun. I Üzerlerini kapatacak kadar ılık su dö-küp, üzümlerin suyu emmesi için biraz bek-letin. Pirinci, ince limon kabukları ve suyla birlikte bir tencereye koyun. Yavaşça kayna-tıp ocağın altını kısın ve tencerenin kapağı-nı kapatın. Pirincin suyunu çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 2- Pirincin içindeki limon kabuklarını çıka-rın. Sütü, şekeri, tuzu ve tarçın çubuğu-nu (ya da tarçını) ilave edin. Sütü çekene kadar, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişi-rin. Bu işlemi yaparken, tencerenin kapağını kapatmayın. 3- Tarçın çubuğunu çıkarın. Üzümlerin suyu-nu süzüp kurulayın. Üzümleri, yumurta sa-rısı ve az yağlı yumuşak margarinle birlikte sü-rekli karıştırarak pişirin. Yağ eriyene, üzümler tencerenin her tarafına yayılıp, karışım krema kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. 4- Sütlacı bir kaç dakika kısık ateşte pişirin. Sonra bir servis tabağana yada kaseye koyun. Her servise kavrulmuş badem serpip portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın. |