IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Kayısı Reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Mayıs 2013 23:32
Violent
Cevap: Kayısı Reçeli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg kayısı
    1 kg tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Yarım çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı badem içi


Kayısı Reçeli Yapılışı


KAYISILARIN parçalanmamasına dikkat ederek çekirdeklerini çıkarın. Tozşekerle birlikte derin bir tencereye alıp, kayısılar suyunu bırakana dek yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Ocağa oturtup, oluşan köpükleri alarak kaynamaya bırakın. Şerbet tırnağınızın üzerinde damla şeklinde duruyorsa, reçel olmuş demektir. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Bademleri ilave edip ocaktan alın. Reçel sıcakken kavanozlara pay edin. Dilediğiniz şekilde servis yapın.

03 Kasım 2012 19:44
Zen
Kayısı Reçeli

MALZEMELER
3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı