19 Mayıs 2013 13:20 | |
Violent | Cevap: Ayva Reçeli Ayva Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 3 tane ayva 4 çay bardağı şeker 2 çay bardağı su 3 tane karanfil 1 çay bardağı ceviz Limon Hazırlanışı Önce ayvaları yıkayın ve kabuğunu soyun. Küp küp doğrayıp tencereye koyun. Üzerine 2 fincan su ekleyip pişirin. Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edin ve pişirmeye devam edin. Kıvamı olunca içine limon ve cevizleri de ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. |
03 Kasım 2012 19:47 | |
Zen | Ayva Reçeli MALZEMELER 1.5 kg ayva 5 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. |