03 Kasım 2012 19:49 | |
Zen | Karpuz Reçeli Malzemeler 6 kg karpuzun kabuğu 2kg toz şeker 1 fincan ıslamak için sönmüş kireç 1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su 1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ... Karpuz Reçeli Tarifi Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun… |