IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Reçelli Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Kasım 2012 20:02
Zen
Reçelli Tart

2 su bardağı Söke® Un
Yarım paket margarin (125 gr.)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 orta boy yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
Sos için alternatifler:
I. 3 adet orta boy elmayı küp küp doğrayarak yarım fincan şeker ve 1 çay kaşığı kadar tarçın ile karıştırın. Mevsime göre elma yerine armut ya da şeftali kullanabilirsiniz.
II. 6 çorba kaşığı krema ya da krem şanti (1 pakete 1,5 su bardağı süt ile hazırlanmış),
6 çorba kaşığı frambuaz ya da çilek, kayısı marmeladı
III. Tart tabanına ince bir tabaka halinde kayısı, şeftali marmeladı, ya da elma püresi sürüp fındık ya da fıstık parçalarını irice döverek üzerine serpebilirsiniz.

1.Fırını 175 ºC 'ye ısıtın. Tart kalıbını yağlayın.
2.Margarin ile pudra şekerini iyice çırpın, üzerine yumurta sarısını, Söke® Un'u ve suyu ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, eğer sos alternatifini kullanıyorsanız , hazırladığınız sosu hamurun üzerine eşit şekilde dökün..
3. 175 ºC'deki fırında hamurun rengi kahverengileşinceye dek pişirin. Krem şantili ya da kremalı sos kullanıyorsanız tart henüz sıcakken kremasını döküp bekleyin, servis yapmadan hemen önce reçeli sürün.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı