IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İrmik Helvası (2 tarif) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Kasım 2012 18:10
Zen
Cevap: İrmik Helvası (2 tarif)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • Yarım Su Bardağı İrmik
  • 125 Gram Margarin
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çorba kaşığı Antep Fıstığı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Demlendirme İçin)
Yapılışı:
1- Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir.
2- Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir.
3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır
06 Kasım 2012 18:10
Zen
İrmik Helvası (2 tarif)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram İrmik
  • 150 Gram Sıvıyağ
  • 50 Gram Badem
  • 1 Litre Süt
  • 500 Gram Toz Şeker
Yapılışı:
Bademlerin kabuğu soyulur. Ek yerlerinden ikiye ayrı lır. Bakır bir tencerede 150 gr yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Diğer bir kapta kaynamakta olan bir lit re şekerli süt ilave edilir. Hafif ateşte, karıştırılarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra kevgirle dilim lere kesilerek tabağa alınır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı