07 Kasım 2012 21:43 | |
Zen | Ev Yapımı Sürme Çikolata Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun. Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin. Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin. Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin. Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır. Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz. |