07 Kasım 2012 21:54 | |
Zen | Vişneli ekmek tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Bayat ekmekleri 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine dizip 150 dereceye ayarlı fırında pişirin. Toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbete ekleyin. Vişne tanelerini tabağa alın ve vişne şurubunu soğutmadan kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte kaynatarak şurup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ekmeklerin yapış mamasına dikkat edin. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirin. Üzerine vişne tanelerini paylaştırın. Krema veya kaymak ile birlikte servis yapın. Vişneli ekmek tatlısı artık hazır, afiyet olsun. |