IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yoğurt Tatlısı (2 tarif) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 21:55
Zen
Cevap: Yoğurt Tatlısı (2 tarif)

Yoğurt Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • Yarım Limon Suyu
  • 5 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 2 Damla Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp diger malzemelere ilave edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir tabakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
07 Kasım 2012 21:55
Zen
Yoğurt Tatlısı (2 tarif)

Yoğurt Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 3 Çay Bardağı Yoğurt
  • 50 Gram Margarin (Eritilmiş)
  • 3 Su Bardağı Un
  • 3 Çay Bardağı İrmik
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Yeteri kadar Hindistan Cevizi
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 5 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkarın. Şerbeti soğutun.
Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın.
Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. (Son birkaç dakika 150 C'de pişirebilirsiniz.)
Fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı