IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Dürüm Baklava Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 22:19
Zen
Dürüm Baklava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Kilogram Un
  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Çorba Kaşığı Tuz
  • 2 Su Bardağı Su
  • Yarım Kilogram Nişasta
  • 400 Gram Tereyağı
  • 3 Su Bardağı Antep Fıstığı
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Ortasini havuz gibi açip, yumurtalari kirin. Tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yogurun. Üzerini nemli bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 12 esit parçaya bölün. Üzerlerine nisasta serpip, elinizle hamurlari yassi hale getirin. Düz bir zemin üzerinde, oklava ile olabildigince ince açin. Açma sirasinda hamurlarin oklavaya yapismamasi için nisasta serpin. Açtiginiz 12 adet yufkanin üçünün aralarina eritilmis tereyagi sürüp, üst üste dizin. Son yufkanin üzerine dövülmüs antepfistigi serpin. Diger üç yufkanin aralarina eritilmis tereyagi sürüp, antepfistiginin üzerine dizin. 2 adet oklavayi yufkalarin iki kenarina koyun. Oklavalar karsilikli gelecek sekilde, yufkalari oklavalara sarin. Ortada bulusan oklavalarin arasindan yufkayi kesin ve oklavalari yufkadan dikkatlice büzdürmeden çikarin. Üçer parmak genisliginde kesin. Diger hamur parçalarina da ayni islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye, rulolarin açik kismi altta kalacak sekilde dizin. Kalan eritilmis tereyagini üzerine gezdirin. Fazla yagi tepsiyi egerek bosaltin. Üzerlerine yagli kagit koyun. Önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Serbet için tozseker ve suyu kaynatin. Surup kivamina geldiginde ocaktan alip sogutun. Firindan çikardiginiz tatlinin üzerine dökün. Serbeti çektikten sonra servis yapin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı