IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ekmek Kadayıfı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Kasım 2012 22:35
Zen
Ekmek Kadayıfı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Adet Ekmek Kadayıfı
  • 1 Kilogram Toz Şeker
  • 2 Litre Su
  • Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
Ekmek kadayıfının tek katını yapıyoruz.önce şeker, suyu ve yarım limonun suyunu ekleyip 20-25 dakika kaynatıyoruz.ekmek kadayıfını geniş ve yüksek kenarlı bir tepsiye alıyoruz üzerine sıcağa yakın ılık suyla ıslatıyoruz 20-25 dakika iyice kabarmasını bekliyoruz. Kabaran kadayıfın üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle bastırarak tüm suyunu çekiyoruz peçeteyi sıkıp işlemi tekrarlıyoruz iyice suyunu alıyoruz sonra orta hararetteki ateşe oturtuyoruz.hertarafına şerbeti döküyoruz (ben kadayıfı dörde bölerek pişiriyorum)ve tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz üzerinde kabarcıklar oluşuncaya dek soğuduktan sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz. Afiyet olsun….

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı