08 Kasım 2012 21:56 | |
Zen | Cevap: Künefe (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 4 u bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı (veya margarin) tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapya eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun. |
08 Kasım 2012 21:56 | |
Zen | Künefe (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
400 gr tel kadayıf doğrandıktan sonra didiklenir. İçine yağ eklenerek kadayıflara yedirilir (bu kadayıftan 2 orta boy tava kadar künefe çıkıyor). Her biri için yarısı tavaya alınır. Üzerine dil peyniri konur. Tekrar kalan kadayıf üzerine serpiştirilir ve bastırarak iyice sıkıştırılır. İki taraflı pişirilir. Diğer taraftan şerbet hazırlanır. Künefe pişince sıcakken üzerine şerbet dökülerek sıcak servis yapılır |