IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Bohça Baklavası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2012 22:01
Zen
Bohça Baklavası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Su Bardağı Tereyağı (Eritilmiş) (Hamuru İçin)
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ (Hamuru İçin)
  • 2 Su Bardağı Süt (Hamuru İçin)
  • 1 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Hamuru İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Sirke (Hamuru İçin)
  • 5 Su Bardağı Un (Hamuru İçin)
  • 300 Gram Dövülmüş Ceviz (İçi İçin)
  • 400 Gram Buğday Nişastası (İçi İçin)
  • 250 Gram Tereyağı (İçi İçin)
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 4 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında). Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin.
Hamuru önce üçe bölün. Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin.
İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin). İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın.
İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın. Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin).
Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin.
Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın. Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün.
180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı