IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Cevizli Sütlü Tel Kadayıf Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2012 22:09
Zen
Cevizli Sütlü Tel Kadayıf


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Tel Kadayıf
  • 250 Gram Tereyağı
  • 250 Gram Ceviz İçi
  • 750 Gram Toz Şeker (Şurubu İçin)
  • 4 Su Bardağı Süt (Şurubu İçin)
Yapılışı:
Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı