IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Jöleli Tavuk Göğsü Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2012 22:12
Zen
Jöleli Tavuk Göğsü


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Tatlı kaşığı Nişasta (Jölesi İçin)
  • 1 Su Bardağı Meyve Suyu (Jölesi İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker (Jölesi İçin)
  • 3 Fincan Un (Muhallebi İçin)
  • 3 Fincan Toz Şeker (Muhallebi İçin)
  • 1 Litre Süt (Muhallebi İçin)
  • Yarım Paket Margarin (Muhallebi İçin)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin (Muhallebi İçin)
  • Yeteri kadar Hindistan Cevizi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nescafe (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Öncelikle tencerede margarin eritilir, üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılarak topaklaşması önlenir. Çırpmak için mikserden yardım alabilirsiniz.
Katılaşana kadar karıştırılır sonra şeker ve vanilya ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız muhallebi ıslak borcama dökülür. (Ben muhallebiyi dökmeden önce, 1 tatlı kaşığı kadar nescafe serpiştiriyorum. Kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.)
Diğer taraftan jöle malzemelerinin hepsi çırpılarak pişirilir, şeffaflaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
Muhallebinin üzerine, her dilime gelicek şekilde jöle ilave edilir. Jöle yuvarlaklarının üzerine de hindistan cevizi serpilir.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı