08 Kasım 2012 22:12 | |
Zen | Jöleli Tavuk Göğsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Öncelikle tencerede margarin eritilir, üzerine un ilave edilerek kavrulur. Sonra süt yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılarak topaklaşması önlenir. Çırpmak için mikserden yardım alabilirsiniz. Katılaşana kadar karıştırılır sonra şeker ve vanilya ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır. Hazırladığımız muhallebi ıslak borcama dökülür. (Ben muhallebiyi dökmeden önce, 1 tatlı kaşığı kadar nescafe serpiştiriyorum. Kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.) Diğer taraftan jöle malzemelerinin hepsi çırpılarak pişirilir, şeffaflaşmaya başlayınca ocaktan alınır. Muhallebinin üzerine, her dilime gelicek şekilde jöle ilave edilir. Jöle yuvarlaklarının üzerine de hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun. |