19 Kasım 2012 14:48 | |
Zen | Diyet Patlıcan Kızartması MALZEMELER 3 adet patlıcan 3 adet biber 3 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytin yağı alüminyum folyo Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. HAZIRLANIŞI Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin.tuzlu suya patlıcanıarı koyup acısını salmasını bekleyin.patlıcanları süzüp fazla suyunu alın. Kaseye zeytin yağını alıp fırçaya batırın.patlıcanların iki yüzünü yağlayın.Fırının ızgara bölümüne folyoyu serin. Patlıcanları sıralı olarak dizin.Önceden ısıtılmış fırında her iki yüzünü 15 dakika pişirin.Biberleride aynı şekilde pişirin.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Tavaya ekleyib orta ateşte kavurun. Sarımsağı ezip domatese ilave edin. Patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp,üzerlerine domates sosunu dökün.. AFİYET OLSUN |