IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tel Kadayıflı Kestaneli Tatlı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
20 Kasım 2012 18:44
Zen
Tel Kadayıflı Kestaneli Tatlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

200 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı

300 gr. haşlanmış kestane (300 gr. kestane şekeri)
4 adet acıbadem kurabiyesi
1 su bardağı
Badem unu
1 su bardağı

Ceviz içi


Üzeri için;
1 kase haşlanmış ayıklanmış badem
1 avuç iç badem
2 yemek kaşığı şeker


Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
1½ bardak su
Limon suyu



Yapılışı:

Bademler tavaya alınarak kavrulur. Tavada sertleşen bademler robotla çekilir.
İki yemek kaşığı şekerle bademler yoğrulur. Arada el ıslatılarak şekerle badem iyice özleştirilir


Hamur haline gelen badem tozu ve şeker yuvarlanarak yumuşaması için steç filmle sarılır. 150 gr. tereyağı tavada eritilir. Kadayıflar elle koparılır ve bıçakla kıyılarak bir kenara koyulur.
Eritilen tereyağı incecik kadayıfların üzerine gezdirilir. Tereyağı kadayıflara iyice yedirilir. Bir pasta kalıbına tereyağıyla yumuşayan kadayıflar döşenir. Kadayıfın üzeri ince çekilmiş badem unuyla kapatılır ve kaşıkla bastırarak sıkılaştırılır.
Pastanıın 3. katına kırılan acıbadem kurabiyesi, kestane şekeri ve ceviz yayılır. Katların birbirini tutması için eritilen tereyağı gezdirilir. Pastanın ara katına da kadayıf yayılır. Muhteşem aromasıyla badem unu yeniden kaplanır ve elle katlar sıkılaştırılır. İki acıbadem kurabiyesi daha parçalanarak ilave edilir, ardından cevizleri eklenir. Pastanın üzeri tereyağlı kadayıfla kapatılır. Kızarana kadar fırına verilir.
Şerbeti için iki su bardağı toz şeker bir buçuk bardak suyla birlikte kaynatılır.
Şerbete bikaç damla limon sıkılır.

Kadayıf kızarınca şerbeti verilerek kalıp açılır ve dikkatlice çıkarılır. Badem ve şekerle yoğurularak elde edilen hamur pasta boyunda açılır. İçine kestane şekeri eklenerek bir bohça yapılır. Pastanın üzerine bu bohça koyulur ve bademle süslenerek servis edilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı